marți, 14 iulie 2015

ZIUA CARTIERULUI TEI, EDIȚIA A IV-A

Duminică, 21 iunie 2015, în Parcul Circului, Asociaţia Komunitas impreună cu arhitecţii de la studioBASAR şi voluntarii proiectului Spaţii urbane în acţiune, au incercat din răsputeri să aducă soarele pe aleea dedicată evenimentului„ Ziua Cartierului Tei”.
Am instalat cortuleţe,ne-am pregătit culorile,poiurile şi foile pentru origamii iar la ora 15:00,câţiva curajoşi înarmaţi cu umbreluţe şi cizmuliţe de ploaie şi-au făcut apariţia dornici să picteze copăceii şi avioanele de lemn special pregătite pentru ei.

În mai putin de-o oră măsuţele erau pline cu pitici care pictau cu părinţi, bunici lângă ei asteptând să se mai potolească ploaia. Atmosfera a fost chiar haioasă - se formase un contrast foarte frumos între mesele pline de culoare şi armonie şi cerul negru şi mohorât.
Din păcate, datorită condiţiilor meteo, programul nostru s-a încheiat la ora 18.00 dar vă putem spune că am pictat frumos, am învăţat să facem coşuleţe din hârtie pentru flori iar jocul cu poiurile sub copacii încărcaţi cu apă de ploaie ne-a făcut să încheiem acest eveniment cu zâmbetul pe buze.
”Ziua Cartierului Tei” este un eveniment care face parte din componenta de activare a spațiilor urbane a proiectului. ”Ziua Cartierului Tei” a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție! Evenimentul se vrea o celebrare a cartierului și a comunității, propunându-și să aducă laolaltă locuitorii și să îi determine să interactioneze într-un mod constructive, folosind în același timp spațiul public într-un mod creativ. Printre evenimentele derulate în mod curent la ”Ziua Cartierului Tei” se numără: ateliere creative pentru copii, proiecții de filme, expoziții etc. La toate edițiile, activitățile au fost gratuite.

Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Fundația  Tranzit, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.
Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro
Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu