marți, 14 iulie 2015

Intervenții participative în curtea Școlii nr. 79 din București

Acest modul a avut loc in cadrul proiectului Spaţii Urbane în Acţiune si a cuprins trei faze: cartografierea curţii şcolii, propuneri de îmbunătăţire a diverselor locuri şi realizarea ideilor in cadrul unui atelier practic cu durata de o zi. Copiii au identificat locurile care le plac şi cele care nu le plac din curtea şcolii, şi au venit cu idei şi propuneri de îmbunătăţire. Duminică 24.05.2015, copiii şi îndrumătorii au realizat efectiv ideile într-un atelier de lucru la faţa locului. O platformă cu 4 cuburi şi-au găsit locul într-o alveolă neutilizată, devenind loc de întâlnire în pauze, iar un panou pictat cu super-eroi a transformat un gard de beton într-un popas de făcut selfie-uri.

Serie de ateliere îndrumate de: Alex Axinte, Cristi Borcan (studioBASAR), Miruna Tîrcă şi Sabina Lefter (Asociaţia Komunitas).

Voluntari: Magda Juravlea, Andra Samiş, Cristi Stoian, Dima Gheorghe, Silviu Marcu.
Consultant grafică: Daniela Bălăneanu.

Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Fundația  Tranzit, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Mai multe fotografii se pot vizualiza aici:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1608677319375290.1073741855.1450996658476691&type=3








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu