miercuri, 4 noiembrie 2015

Conferință de lansare a proiectului "Dă culoare școlii tale!"


Joi, 5 noiembrie 2015, începând cu ora 18:00, Asociația Komunitas vă invită să luați parte la conferința de lansare a proiectului "Dă culoare școlii tale!", care va avea loc în sala "Librărie" de la ARCUB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90, cu corespondent în str. Gabroveni nr. 50-53).

"Dă culoare școlii tale!" este un proiect amplu de artă participativă, în cadrul căruia elevi, profesori și artiști vizuali vor realiza împreună picturi murale de mari dimensiuni în spațiul școlilor. Proiectul va fi implementat în șapte școli din București și județele Cluj, Ilfov, Mureș și Teleorman. Temele vizate de aceste intervenții țin de drepturile omului, incluziune socială, combaterea discursului discriminatoriu sau instigator la ură. Fiind primul proiect de acest gen din România, la finalul lui se va elabora un ghid de bune practici care să folosească tuturor celor interesați de dezvoltarea unor astfel de activități în viitor. Mai mult, după derularea unei faze pilot, Asociația Komunitas își propune să obțină sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice în scopul extinderii proiectului la nivel național.

Proiectul continuă direcția inițiată de Asociația Komunitas acum câțiva ani de a derula intervenții participative în cadrul școlilor, prin implicarea elevilor, având scopul de a contribui la îmbunătățirea mediului fizic școlar și la "împuternicirea" tinerilor.

La conferința de lansare vor vorbi Anca Tîrcă (specialistă în educație și coordonator al proiectului "Dă culoare școlii tale!"), Raluca Iacob (președintă a Asociației MetruCub – resurse pentru cultură și coordonatoare a proiectului "Susține cultura în educație") și Mircea Toma (președinte ActiveWatch și expert în drepturile omului). Intervențiile invitaților vor viza trei teme complementare obiectivelor proiectului și care sunt extrem de actuale și de mare interes: reperele și provocările învățării în și pentru secolul XXI, nevoia de educație prin artă în școli și importanța educației pentru drepturile omului și ale copilului. Va urma o discuție deschisă cu invitații, participanții la eveniment și echipa de proiect cu privire la implementarea proiectului "Dă culoare școlii tale!", la necesitatea unor abordări non-formale în educație, rolul activităților participative în formarea tinerilor și nevoia de activare și transformare a mediului fizic școlar într-unul mai prietenos.

Parteneri în proiect: Asociația Colectiv A (Cluj-Napoca), Asociația KulturTrip (Târgu Mureș) și Centrul pentru Educație și Formare Sintagma.

Parteneri media și de comunicare: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, B365.ro, Decât o Revistă, Gazeta de Artă Politică, Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, Modernism.ro, România Pozitivă, SUB25, Zeppelin.

Detalii suplimentare despre proiect:
www.asociatia-komunitas.ro
fb.com/ArtaParticipativa

Proiectul "Dă culoare școlii tale!" beneficiază de un grant finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin programul EEA Grants, administrat de Fondul ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați http://eeagrants.org/ și http://www.fondong.fdsc.ro/ Răspunderea pentru conținutul proiectului aparține în exclusivitate Asociației Komunitas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu