vineri, 19 iunie 2015

COMUNICAT DE PRESA - Asociația Komunitas organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „ Ziua Cartierului Tei”

Duminică, 21 iunie 2015, între orele 15:00-22:00, Parcul Circului găzduiește cea de-a de-a patra ediție a evenimentului “Ziua Cartierului Tei”, un proiect realizat de către Asociația Komunitas.

Evenimentul începe la ora 15:00 cu un flash mob cu baloane de săpun, continuând astfel tradiția începută anii trecuți cu acest tip de activitate.

Începând cu ora 15:30 vor avea loc o serie de ateliere dedicate copiilor, care vor cuprinde următoarele activități: drumming, pictură, origami, animație socio-educativă și activități sportive. Totodată, vom avea parte de o mini-expoziție a unui grup de elevi de la Școala Generală nr. 31 din Tei, cu fotografii ale cartierului și intervenții de îmbunătățire a curții școlii realizate de aceștia sub îndrumarea trainerilor din Asociația Komunitas și studioBasar. Pe adulți, Grupul de Inițativă Civică din Lacul Tei îi invită la discuții despre posibile inițiative cetățenești destinate cartierului. Se vor expune diverse propuneri de intervenții urbane în Parcul Circului, realizate de către membrii GILC în cadrul atelierului de proiectare participativă ”Tei în acțiune”, coordonat de arhitecții de la studioBasar.
După ora 20:30 programul continuă cu o proiecție de film.

”Ziua Cartierului Tei” este un eveniment realizat în cadrul proiectului ”Spații urbane în acțiune”, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas. ”Spații urbane în acțiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activități: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.


Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din Bucureşti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața București!, Creionetica
Sponsori: StudentPlot Bucureşti

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook şi pe site-ul proiectului:
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune
http://spatii-urbane.ro/

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la baza conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta persoana responsabilă de comunicare:

Roxana Maria Popescu
m: +40729066789 /email: spatii.urbane@gmail.com

Web: http://asociatia-komunitas.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu