luni, 9 iunie 2014

LANSAREA PROIECTULUI ”SPAȚII URBANE ÎN ACȚIUNE”

Asociatia Komunitas a organizat evenimentul de lansare a proiectului „Spaţii urbane în acţiune”, care a avut loc în data de 5 iunie, între orele 18:00-21:00 la sediul Asociaţiei tranzit.ro, în strada Gazelei nr. 44.

”Spații urbane în acțiune” este cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas - un proiect interdisciplinar, aflat la intersecţia dintre urbanism, antropologie urbană, arhitectură şi educaţie non-formală, care sosește ca răspuns la anumite probleme urbane identificate de organizație în munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetări sociale combinate cu proiecte sau experimente de educație urbană și dezvoltare comunitară. Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de lucru în care se vor desfăsura activităţile sunt 3 cartiere din Bucureşti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, în parteneriat cu Asociatia ArtWe, Asociaţia tranzit.ro, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi susţinut de grupul de arhitecţi studioBASAR.

Principalele obiective ale proiectului vizează activarea spațiilor urbane din cele 3 cartiere prin activități interdisciplinare, intervenții urbane și evenimente comunitare, în paralel cu implicarea a peste 100 de tineri (elevi și studenți) în activități de educație alternativă, bazate pe metodele pedagogiei urbane concepute de Asociația Komunitas, care au ca scop dezvoltarea de noi abilităţi şi modalităţi de raportare la oraş, în randul tinerilor.

Programul evenimentului de lansare a cuprins:
• O prezentare detaliată a proiectului, care include punerea în context a celor 3 cartiere vizate, realizată de Asociaţia Komunitas şi studioBASAR;
• Introducerea partenerilor din proiect: Asociatia tranzit.ro, Asociatia Art We, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti;
• Discuţii libere şi activităţi de networking;
• Proiectia filmului ”At the ground level of the city” (34’, realizat de organizaţia Atelier d’architecture autogérée (aaa), 2005).

Proiectul „Spaţii urbane în acţiune” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro
Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Eveniment susținut de: Asociația Zeppelin

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Creionetica, Revista Arhitectura, Revista Arhitext, ziarul Buna Dimineața București!, Think Outside the Box.

Cu sprijinul: Studentplot.ro , YoYo CoffeeNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu