vineri, 1 noiembrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ - PRIMA PICTURĂ 3D, DE MARI DIMENSIUNI, PE ZIDUL UNEI ȘCOLI DIN BUCUREȘTI!

Powered by Komunitas Urban Lab: O școală din București are, din 19 octombrie, o pictură tridimensională de mari dimensiuni, realizată pe unul dintre pereții exteriori. Este prima pictură 3D dintr-o unitate de învățământ din București, mai exact Școala 31 din cartierul Tei, și prima pictură 3D permanentă de mari dimensiuni din România. Pictura a fost realizată de artistul timișorean Flaviu Roua, în cadrul proiectului ”In the STREET_ART”, derulat de Asociația Komunitas

Printr-o lucrare de artă stradală inaugurată în cadrul unui eveniment mai amplu, care a cuprins diverse ateliere, educația nonformală i-a învățat pe copii că desenele realizate pe pereții clădirilor nu înseamnă vandalism atunci când rolul lor este să înfrumusețeze spațiul public și eventual să transmită și un mesaj. Pictura murală poate fi admirată și din stradă, nu doar din curtea școlii, iar efectul de tridimensional apare în senzația că zidul este spart. Elementele compoziției, scena, cerul, copiii și cărțile, sunt simbolice pentru ideea că educația îți dă posibilitatea de a-ți alege rolul/viitorul pe care îl dorești.

Proiectul „In the STREET_ART” al Asociației Komunitas a urmărit mai multe aspecte, nu doar reconsiderarea artei stradale, care are avantajul de a fi accesibilă tuturor și care îmbunătățește spațiul public dar și mediul școlar. Este vorba și despre strategia asociației de dezvoltare comunitară a cartierului Tei, ceea ce presupune reactivarea acestuia și creșterea sentimentului locuitorilor lui de apartenență la o comunitate, arta expusă în spațiul public servind drept pretext pentru interacțiunea socială de calitate.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice ”Intervenție culturală”.
Detalii:
www.asociatia-komunitas.ro
http://komunitasinthestreet.blogspot.ro/





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu