luni, 28 octombrie 2013

PLIMBARE URBANA GHIDATA

In weekendul 12-13 octombrie 2013, Komunitas Urban Lab aka Laboratorul Urban Bucuresti a organizat proiectul "Urban Trips in Bucharest", in timpul caruia care echipa interdisciplinara a biroului suedez de proiectare urbana "Ramboll Sverige" din Upssala a fost ghidata timp de 2 zile prin Bucuresti de catre membrii Asociatiei Komunitas, initiatorii Laboratorului Urban Bucuresti. A fost o adevarata provocare sa alcatuim un traseu interesant pentru un grup de persoane compus din planificatori urbani, peisagisti, biologi, experti in administrarea apelor si managementul riscurilor, ingineri de trafic etc, interesati sa ia pulsul urban al orasului din atat de multe puncte de vedere.

Se pare insa ca ne-am descurcat foarte bine, pentru ca am primit un feedback pozitiv, cei plimbati spunand ca au trait experiente urbane diverse, interesante si memorabile. Schimbul de idei, informatii si perspective a fost insa unul reciproc, deoarece si noi am aflat o multime de lucruri despre cum se face planificarea urbana in Suedia, despre cum functioneaza institutiile acolo, despre cum este sa lucrezi intr-un mediu de lucru interdisciplinar.

In urma acestui weekend intens, am ramas inspirati de ganduri si viziuni noi care ne-au alimentat dorinta si energia de a pune umarul incontinuare la procesul dificil si adeseori descuranjant de trasformare a mediului urban bucurestean intr-un loc mai bun pentru trait...































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu