luni, 23 septembrie 2013

LANSARE PLATFORMA URBANĂ

Platforma Urbană  reprezintă o inițiativă a Asociației Komunitas, realizată în cadrul Laboratorului Urban, care încearcă să adune laolaltă diverse proiecte legate de domenii precum urbanismul participativ, intervenții urbane, pedagogie urbană, artă urbană, dezvoltarea urbană integrată, studii urbane, activism urban.

Astfel, urmărim să identificăm și să evidențiem diverse inițiative care au ca punct de pornire interacțiunea constructivă cu orașul și ca punct comun încercarea de a contribui la îmbunătățirea mediului urban.

Prin intermediul Platformei Urbane intenționăm să punem bazele unui creuzet de idei, informații și resurse care poate oferi inspirație și direcții de acțiune tuturor celor interesați să inițieze proiecte cu scopul de a contribui la crearea unor orașe mai bune si mai prietenoase.

În același timp, Platforma Urbană își propune să funcționeze ca o rețea de contacte a  asociațiilor, grupurilor informale și persoanelor interesate de subiectele menționate mai sus. Originea demersului nostru se găsește în faptul că, pur și simplu, în spațiul virtual românesc al anului 2013, când am demarat acest website, nu exista încă o astfel de platformă, deși inițiativele și proiectele alternative din domeniul urban s-au înmulțit considerabil în ultimii ani.

Sperăm că Platforma Urbană va fi un site folositor, care va oferi informații utile, inspirație pentru viitoare proiecte, contacte pentru eventuale parteneriate și, nu în ultimul rând, va pune bazele unor rețele de organizații interesate să acționeze împreună în scopul îmbunătățirii vieții urbane și al promovării principiilor inclusive și egalitare în dezvoltarea urbană.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu