marți, 23 septembrie 2014

PAINT PARTY IN PARCUL TINERETULUI!


Duminică, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, celebrăm cartierul Tineretului printr-o explozie de sunet și culoare: ne lăsăm duși de valul inspirație, în cadrul primului ”paint party” organizat în acest cartier.

Ne instalăm lângă skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule și pornim petrecerea formelor și a culorilor. Nu trebuie să știi să pictezi, nici să să te gândești prea mult dacă ai sau nu talent la desen. Ia cu tine entuziasmul și cheful de a experimenta cu vopsele colorate și sigur te vei molipsi la fața-locului!

Tema generală a petrecerii pline de culoare va fi cartierul ideal, dar reprezentarea artistică îți aparține. Poti să pictezi o clădire cu susul în jos, mașina viitorului sau parcul în care ți-ai dori să atârni într-un hamac. Contează să-ți lași imaginația să-și facă de cap dar mai ales să stârnești tu însuți o altfel de vibrație a orașului.

Vom avea alături de noi câțiva artiști care ne vor încuraja și se vor juca, alături de public, cu formele, conturile și retușurile.

La sfârșitul evenimentului, declarăm cei 15 m de pictură ca fiind primul manifest comun de creativitate și improvizație al cartierului Tineretului. Un tablou în stilul experimentalist, care aduce laolalta stilurile participanților de toate vârstele.

Vom fi inspirați muzical de:

Alt Om
https://soundcloud.com/altom
https://www.facebook.com/altom.ro
http://www.mixcloud.com/altomro/

Ufe
https://soundcloud.com/ufe
https://www.facebook.com/undemaipuiuncui
http://mixcloud.com/ufe

Orele de desfășurare: 12-20 pm
O să fie o nebunie? O sa fie! Haideți și voi!

Conceptul de ”paint party” a pornit în Danemarca, în anul 2011, cu 100 m de panouri, 1000 l de vopsea, 10.000 pensule și aproximativ 15.000 de participanți, fiind prezent și un expert al Guinness Book.

https://vimeo.com/23790910

Paint Party Tineretului este un experiment pilot. Pictura rezultată va fi donată școlilor implicate în proiectul ”Spații Urbane în Acțiune”.
-----
Evenimentul face parte din proiectul ”Spații urbane în acțiune”, cea mai nouă iniativă a Asociatiei Komunitas. Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de lucru în care se vor desfășura activitățile sunt 3 cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas și se derulează în parteneriat cu Asociația Artwe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, fiind susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Detalii suplimentare despre proiect
: www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Website: www.spatii-urbane.ro

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro


Parteneri media
: Revista Zeppelin, Revista Arhitectura, Arhitext, Bună dimineaţa, Bucureşti, Creionetica, Igloo media, Metropotam, Mixtopia, Moodboards.ro, Think Outside the Box, Veioza Arte, FEEDER.ro

Sponsori: Policolor, Rigips Saint-Gobain, StudentPlot Bucuresti

Parteneri logistici: Brigada de voluntari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu