marți, 1 iulie 2014

ZIUA CARTIERULUI TEI - EDITIA A III-A!

Ne-am distrat la “Ziua cartierului Tei-editia a III-a”? La intrebarea aceasta, cele cateva sute de copiii si parintii lor care au trecut pe acolo ar spune un DAA sănătos.

Să povestim puţin despre evenimentul de sâmbătă, 28 iunie, care a adus  foarte multă voie bună pe feţele oamenilor, indiferent de vârste.

Am început în forţă la ora 15:00 cu Flashmobul de baloane de săpun care s-a derulat pe binecunoscuta melodie „Happy”, a lui Pharrell Williams.Vânzoleală multă, copiii au renunţat pentru câteva momente la pensule şi culori pentru a-şi procura o sticluţă cu soluţie de săpun. Mulţi dintre ei veniseră pregătiţi cu noile modele de făcut baloane. O parte dintre ei participasera şi anul trecut. A fost materie primă pentru toată lumea aşa că am dat drumul la distracţie. Un element surpriză în timpul flashmobului a fost vizita unei reporterite de la Protv (ştirile sportive), care a filmat şi a luat interviuri copiilor.

În parc am pregătit împreună cu colegii şi voluntarii noştri mai multe zone special amenajate:

1.    Zona atelierelor de creaţie: măsuţe unde s-a pictat, măsuţe cu zmee si avioane, origami, atelier de drumming, atelier de poi, hamacele care au fost tot timpul pline.


2.    Spaţiul destinat Acumulatorului Urban, o structură din lemn construită de studioBasar impreună cu studenţi de la facultăţi de Arhitectură sau Urbanism. Acumulatorul Urban, botezat ACUM, a găzduit o expozitie de fotografie cu instantanee din istoria cartierului Tei, realizată de oamenii din Grupul de Initiativă Civică Lacul Tei. Tot in zona ACUM, echipa de cercetatori urbani a completat chestionare despre spaţiile publice ale cartierului Tei şi a dialogat cu cetăţenii.3.    Zona de muzica si dans, cu Dj Domnu X;

4.    Zona de fire poi si cinema in aer liber, activităţi care au încheiat foarte frumos seara.Volumul de persoane care au luat parte la acest eveniment a fost mult mai mare ca în anii anteriori, ceea ce demonstreaza ca evenimentul ”Ziua Cartierului Tei” creşte de la an la an, lucru care ne bucură foarte tare. Pe parcursul intregii zile, s-a creat un flux de aproximativ 700 de oameni, mulţi dintre aceştia fiind copii. Sperăm ca anul viitor ”Ziua Cartierului Tei” se va transforma intr-un adevarat festival urban de cartier!

Până atunci, vă invităm să ne urmăriţi activităţile pe pagina proiectului ”Spaţii Urbane în Acţiune”, în cadrul căruia s-a derulat şi acest eveniment.
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune?ref=hlProiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Multumiri echipei de organizatori, coordonatori de ateliere şi voluntari!

Multumiri următorilor sponsori: Tymbark şi Danone (pentru sucurile, prajiturile si iaurturile pe care le-am putut imparti in mod gratuit copiilor); Combinatul Fondul Plastic (pentru acuarelele donate); studentPlot (pentru reducerea acordată la materialele printate).

Multumiri MinorSwing pentru hamacele imprumutate pe durata evenimentului!

Multumiri lui Marc de la Ikaya Band, pentru tobele puse la dispozitie!

Organizatori: Marcu Silviu / Miruna Tirca / Paula Nita

Coordonatori Acumulator Urban
: Alex Axinte / Cristi Borcan / Maria Daria Oancea / Tudor Elian si echipa de studenti – Oana Luiza Mihai, Iulia Radion, Adela Iacoban, Andrei Drîmbă, Alin Voitescu, Daniela Palimariu, Cristian Stoian, Beatrice Duiculescu

Coordonator cercetare urbană: Vlad Catuna si echipa de studenti - Ramona Beian, Andrada Ionescu, Madalina Mihai, Maria Stanciuc, Andreea Ivascu, Andrei Alba, Ioana Petrache, Stefan Monica

Coordonator punct de informare: Roxana Popescu

Coordonatori atelier pictura: Mariuca Tocae si Oana Necsulescu

Coordonator atelier zmee si avioane: Vlad Dudu

Coordonatori atelier poi: Ana Averescu, Maria Szabo

Coordonator atelier drumming: Roxana Zanga

Coordonator atelier animatie socio-educativa: Sabina Lefter

DJ: Nicusor Ghiorghe (Domnu X)

Fire poi: Maria Szabo, Andreea Lipan, Madalina Dinu

Voluntari: Daniel Bratosin, Andreea Burdujeanu, Manuela Matei, Alex Strugariu, Adrian Iancu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu